Haal je griezelpak maar uit de kast en vraag of de spoken de datum in hun agenda zetten. Voorhout maakt zich op voor een onvergetelijk Halloween weekend op zaterdag 30 en zondag 31 oktober. De inwoners versieren de voortuinen en de ondernemers de etalages, ieder in eigen stijl maar met 1 doel; de Voorhoutse kinderen laten genieten van de Halloween fiets- en wandeltocht. 

Schminken
Zaterdag 30 oktober van 12.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken door de professionele schminkers van Legomaster Bibi Werter. Zij staan voor jullie klaar bij Sportschool Kaizen, Herenstraat 126b. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Van der Hulst Bouwbedrijf.

Vervolgens mogen de kinderen de winkels en horeca langs gaan om snoep op te halen.

Vergeet niet je meest enge outfit aan te trekken! 👻👹👽🦹‍♀️🧛‍♀️

Waar vind je de versierde huizen en winkels?
De versierde tuinen / huizen en winkels staan vermeld op de speciale digitale kaart van Voorhout. Klik hier om te zien welke huizen/tuinen/etalages al meedoen aan Halloween in Voorhout. Een paars spookje betekent dat het adres op zaterdag snoep uitdeelt  en een groene spookje dat het adres op zondag snoep uitdeelt. De ondernemers zijn met een oranje spookje aangeduid, zij delen op zaterdag snoep uit. Wil je ook meedoen? Je kan jouw adres opgeven bij Bram Zandbergen en Justyna van der Hulst via halloween.voorhout2021@ziggo.nl, en vergeet niet door te geven op welke dag je kinderen wil ontvangen. 

Trick or treat
In verband met hygiëne wordt iedereen uitgedaagd om creatief om te gaan met trick-or-treat. Let op dat je snoep verpakt is en bedenk hoe je het geeft. Bijvoorbeeld; via een stukje pvc-pijp laten glijden of met een lange tang. De verantwoording voor het veilig uitdelen van snoep ligt natuurlijk bij ieder voor zich, niet bij de initiatiefnemers van de wandelroute.

Wie valt er in de prijzen
Ook de winkeliersvereniging Voorhout onderneemt! omarmt bovenstaand initiatief en gaat samenwerken om van Halloween in Voorhout een succes  te maken.

Zo zijn er dit jaar heel veel leuke en lekkere prijsjes te winnen!
– Voor de best verkleedde kinderen
– Voor de best verkleedde 18+
– Voor de mooist versierde huizen
– Voor de mooist gesneden pompoen
– Voor de mooiste tekening
– Voor de mooist versierde etalage/entree/horecazaak/sportschool

Ondernemers die een prijs te beschikking hebben gesteld zijn:

Hoe kun je meedoen?
Beste verkleedde kinderen, best verkleedde 18+, mooist versierde huizen, mooist gesneden pompoen
Maak een foto van jouw creatie en stuur deze, voor woensdag 3 november, per e-mail naar halloween.voorhout2021@ziggo.nl. Op zaterdag 6 november worden de winnaars bekend gemaakt. Met het insturen van de foto ga je ermee akkoord dat jouw foto gepubliceerd mag worden op sociale media.

Mooist versierde winkel/horecazaak/sportschool
Als Voorhout onderneemt! organiseren we dit jaar een wedstrijd waarbij iedereen mag stemmen op de ‘Best versierde winkel/horecazaak/sportschool’. De winnende etalage ontvangt de Halloween wisselbokaal. De jury zal bestaan uit het winkelend publiek. Zij kunnen, door een stembriefje in de speciale Halloween ton te doen, stemmen op de best versierde winkel/horecazaak/sportschool. Ieder ingeleverd stembriefje maakt kans op een cadeau van Slijterij de Dwarsdrijver.   De stembriefjes kunnen tot uiterlijk 3 november ingeleverd worden bij Made by You, Bakker Oosthout of Sjaak’s Hobbyshop.

Halloween memory
Zoek de afbeeldingen bij de versierde huizen in Voorhout, noteer het juiste adres bij het nummer van de afbeelding, zoek daarna de matchende afbeelding in de etalalge van de winkeliers aan het Oosthoutplein, Jacoba van Beierenhof en Herenstraat. Lever jouw memorykaart voor 3 november in en maak kans op een cadeau t.w.v. € 50 van Made by You. De memorykaarten kunnen tot uiterlijk 3 november ingeleverd worden bij Made by You, Bakker Oosthout of Sjaak’s Hobbyshop. De prijsuitreiking is op zaterdag 6 november.

De memorykaarten worden in de week van 25 tot en met 29 oktober door de leerkrachten op de basisschool uitgedeeld, daarnaast liggen ze bij diverse winkeliers of klik hier voor de download van de memorykaart.

Mooiste tekening
Voor de win-actie van de mooiste tekening kun je kiezen uit 2 kleurplaten te weten de vogelverschrikker en 3 pompoenen. Maak je tekening zo mooi mogelijk en lever deze voor woensdag 3 november in bij Made by You, Bakker Oosthout of Sjaak’s Hobbyshop. De drie mooiste platen krijgt de tekenaar ingelijst terug.

Halloween stenen
Stenen beschilderen en deze verspreiden in het dorp is momenteel een rage. Om alvast in de Halloween sfeer te komen worden deze stenen tussen maandag 26 oktober en vrijdag 29 oktober in het dorp verspreid. Wie het leuk vindt om de stenen te beschilderen is van harte welkom. Heb je een steen gevonden, maak er een foto van en post deze op de facebookpagina Halloween Voorhout 2021